Přes zimu, kdy venkovní teploty “lezou” opravdu nízko, je lidský organismus více náchylnější k nemocem jako je například nepříjemná chřipka. Chřipce se však můžete vyhnout a účinně se proti ní bránit. Jak na to? Tajemství hledejme v tradiční staré čínské medicíně. Některé rady z čínské medicíny vám představíme v tomto článku.
I když hodně dietologů nemá přesně jasno, které potraviny a pokrmy mají blahodárný vliv na naše tělo, v Číně mají už hodně let jasno. Nejlépe pro tělo jsou sezónní potraviny a jídelníček, jenž se inspiruje ročním obdobím, které zrovna je. V zimě si dopřávejte hodně horké polévky a teplé saláty ze zeleniny, které jsou připraveny z místních surovin. Nejen, že se budete cítit skvěle, dodáte tělu potřebné vitamíny a živiny, ale také budete pozitivně naladěni a to je krásné.
Čtěte také: Krása zevnitř
Zkuste vyměnit na čas váš oblíbený rybí ledový salát za trochu teplé bramboračky. Nechte se také “omámit” kouzlem dušeného masíčka. Tyto jídla vás nejen zasytí, ale také se nemusíte obávat toho, že byste narušili svůj dietní plán. Tyto pokrmy také vás budou chránit proti nepříjemnému venkovnímu mrazu. Dopřejte si pravidelně potraviny, které jsou bohaté na různé vitamíny, například vitamin B.
Připravte si také nápoj, který zažene případné první příznaky chřipky. Na zázvorový čaj budete potřebovat – pět tyčinek skořice, vodu, med a trochu zázvoru. Tento čaj byste měli pít 3-4 denně. Zázvor obsahuje celou řadu vitamínů, jako jsou například vitamin A, C, B a další, podobně jako například řasa chlorela, která také příznivě působí na imunitní systém.